W Gdańsku te pizzerie działają w dwóch lokalizacjach: na Targu Rybnym i przy ulicy Długiej. Teraz przyszedł czas na Sopot. W piątek Sempre otworzy się w legendarnym lokalu po sopockiej Papryce. To pierwszy tak duży lokal działający pod szyldem pizzerii. Te już istniejące mieszczą kilka stolików, nowy lokal to około 150 m kw. powierzchni, 80 miejsc siedzących. Dodatkowo taras wraz z ogródkiem o powierzchni 1300 m kw. Tu znajdzie się miejsce dla 100 gości.

Chrupiąca pizza, makarony i wino z Wenecji

W sopockim Sempre będzie można zjeść pizzę, spróbować włoskich przystawek i tradycyjnego tiramisu. Nowością będą makarony, które będą dostępne od maja. Kuchni szefować będzie kucharz z sopockiego Tesoro.

Pizzerie Sempre to włoska kuchnia. Właściciele duży nacisk położyli na jakość produktów. Ciasto na pizzę powstaje tylko z trzech składników: włoskiej mąki, oliwy extra vergine i wody. Jest wyrabiane ręcznie, na miejscu. Sos pomidorowy również przygotowywany jest ręcznie, ze świeżych pomidorów. Wszystkie dodatki to oryginalne włoskie produkty: szynka - prosciutto di parma, salami - salame milanese, sery grana padano, gorgonzola, do pizzy nie używa się żółtego sera, a jedynie białego sera mozzarella.
Twoja przeglądarka nie ma włączonej obsługi JavaScript

Wypróbuj prenumeratę cyfrową Wyborczej

Pełne korzystanie z serwisu wymaga włączonego w Twojej przeglądarce JavaScript oraz innych technologii służących do mierzenia liczby przeczytanych artykułów.
Możesz włączyć akceptację skryptów w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Sprawdź regulamin i politykę prywatności.