Więcej
    Komentarze
    Zaloguj się
    Chcesz dołączyć do dyskusji? Zostań naszym prenumeratorem
    Jedzenie domowe polecam w Domu Harcerza na Ogarnej w Gdańsku.Zawsze świeże ,dobre i tanio.Polecam.Gościniec Hilary 20 km od Gdańska w Kleszczewie zawsze super jadło.
    @Marek Paszkowski chyba Gościniec u przyjaciół - fakt zawsze świeżo i smacznie i dużo gości
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    @Marek Paszkowski Ja również polecam Dom Harcerza w Gdańsku. Codziennie mają inne menu, a w dodatku nie jest to żaden fast food, tylko niczym obiadek domowy - do tego smaczny i za niewielką kwotę.
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    @Marek Paszkowski bywam
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    nie sztuka dobrze gotować kiedy danie kosztuje 50-60 zł, sztuka to samo zrobić z daniem za 25-30 zł. Wystrój tez nie musi być "nabzdyczony" bo to potem idzie w cenę dań . Winne Grono potrafi gotować smacznie za przyzwoite pieniądze, do tego cena butelki wina jest na poziomie 40-60 zł a nie 120-200 zł jak we wszystkich tych lokalach z listy na pozycjach od 2 do 10. Stek z tuńczyka na groszku pycha. I do tego właściciel zna się na winach i potrafi dobrać, co jest rzadką sztuką w lokalach - kelnerzy/ kelnerki nie mają pojęcia o winach bo sami pewnie ich nie piją. Tego nie jestem w stanie zrozumieć - we Włoszech wino w lokalach jest maksymalnie 30% droższe od jego ceny sklepowej (tzw. korkowe za serwis) a u nas jest praktyka aby było 100-300% droższe. Głosuję za Winnym Gronem
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    Urodzilam sie w domu z pierogowa tradycja. Dobrze znam smak ruskich, z kapusta, uszek i koldunow. Ostatnio niespodziewanie mialam najazd gosci z zagranicy, z braku czasu na gotowanie , zaprosilam ich do restauracji Mandu , w Gdansku. Menu tam duze , wiec wybor padl na rozne nadzienia. Czegos rownie obrzydliwego , w zyciu nie jadlam. Zarowno ciasto jak i farsz to katastrofa. Czytalam wczesniej duzo dobrych opini , o tym lokalu, nie wiem kto pisze te pozytywne opinie? Bo , ja i moi znajomi napewno ominiemy ten lokal.
    to jest tak jak ktoś zna się na marketingu.... a zupełnie zapomina o dobrym gotowaniu... jadłem tam tylko pierogi z mięsem... niestety niejadalne..!!! czasami mrożone można lepsze kupić
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    Raz zamówiłem tam pierogi z mięsem.... niestety niejadalne..! Większość właścicieli restauracji uważa że dobry wygląd i marketing wystarczy..... Problem w tym że klienci sami nie wiedzą jak powinno smakować dobrze przygotowane przez fachowca jedzenie. Piszą bzdury w ocenach knajp podpierając się opiniami innych i często wyglądem restauracji.
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    @somtam Byliśmy w obu lokalach MANRU. Pierogi i zupa obrzydliwe - smak może specjalnie zabity, aby nie można było stwierdzić co jest dawane. Kazimierz104
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    @somtam też jadłam raz w madu, były to pierogi z kaszanką - miały baaaardzo dziwny aromat jakiegoś spalenego środka do czyszcenia. Albo w piecu coś było albo na patelni. Coś okropnego.
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    Troc Niestety musze sie zgodzic. Bylam w Mandu dwa razy w zyciu ,raz bardzo dawno i nie pamietam co jadalam ale wiem ,ze nie zachwycilo mnie ,a to co jadalam ostatnio (pierogi z dziczyzna) niestety byly okropne. Mieso smakowalo jak by bylo z watrobki dzika a nie z dziczyzny. Jedyne co bylo smaczne to sos grzybowy. Z sosu talerz zostal wylizany! Na doskonale pierogi moge polecic bar Merc w Gdansku na Zabiance przy skmce. Pani Ela robi takie pierogi ,ze sztosik!
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    @somtam Też nie rozumiem zachwycania sie pierogami Mandu. One sa baardzo przeciętne. W co drugim zwykłym domu robi się o wiele lepsze. Były przede wszystkim niedoprawione i bez smaku. Jadłem 7 rodzajów, więc mam porównanie. Wszystkie one były nijakie.
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    @Tina Fiodorow Pani Ela?! Wątpię... Ponoć w "Mercu" była bardzo dobra pomidorowa, ale Tylwki brak! :)
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    też polecam
    już oceniałe(a)ś
    0
    0