fot. Łukasz Głowala / Agencja Wyborcza.pl
8. Malika, ul. Świętojańska 69 B
Restaurację Malika prowadzi Ewa Malika Szyc-Juchnowicz - finalistka kulinarnego show Top Chef.
Jej autorska restauracja specjalizuje się w daniach inspirowanych kuchnią Maghrebu, czyli łączącej wpływy trzech północnoafrykańskich krajów: Maroka, Algierii i Tunezji, w połączeniu z polskimi produktami.
Lokal zachwala na forum Trip Advisor Bartosz:
"Doskonałe miejsce! Pięknie pachnie i smakuje! Bardzo wysoki poziom obsługi - świetna pomoc przy wyborze dań, które była naprawdę świeże i smaczne. Tak jak w tytule - kaczka po prostu wybitna - palce lizać! Mogła by być podawana bez żadnych dodatków ;) Obowiązkowe miejsce do odwiedzenia w Gdyni! PS. Może kiedyś zamiast szarego, pojawi się w Malice wino niebieskie ;)"
Patrycja z Gdyni napisała:
"Bez względu na to czy kiedykolwiek miałeś styczność z kuchnią marokańską musisz spróbować tych pyszności. Dodatkowym atutem jest możliwość zakupienia oryginalnych produktów. Polecam do posiłku skusić się na wino, lokal ma w swoim asortymencie bardzo ciekawe smaki. Restauracja organizuje również warsztaty kulinarne, warto śledzić to miejsce. Bardzo rozsądne ceny".
Wszystkie komentarze