Fot. Facebook/Folwark Dajak
Folwark Dajak
Z dala od miejskiego zgiełku, z sielskim widokami, w sąsiedztwie stajni i w otoczeniu malowniczej przyrody, znajduje się Folwark Dajak.
Menu Dajaka ma cztery progi cenowe: 189 zł, 225 zł, 286 zł, 310 zł. Na piętrze znajduje się osiem pokoi dla 21 osób, w tym jeden z niespodzianką dla Młodej Pary. Folwark przygotowuje stoły tematyczne, jak Wiejski - na którym królują tradycyjne wędliny z Folwarcznej Wędzarni wiejskie chleby i smalec z ogórkami, stół Serowy z ekologicznymi serami od małych polskich producentów stawiających na jakość swoich wyrobów oraz stół Słodkości z całą gamą słodyczy - ciastami, tartami z owocami, babeczkami, kolorowymi makaronikami, eklerkami i sezonowymi owocami. Na życzenie przygotowywane są dania wegetariańskie, wegańskie i bezglutenowe.
W sali balowej mieści się 120 osób, a w okresie letnim do 140 osób, tańce odbywają się wtedy na dziedzińcu.
Poprawiny organizowane są tu na różne sposoby - piknik na łące, grill na świeżym powietrzu lub w formie szwedzkiego stołu na Sali Balowej. Cena do uzgodnienia w zależności od preferencji.
Z centrum Gdańska do Otomina jedzie się tu 40 minut.
Koleczkowo, ul. Świętopełka Wielkiego 1, www.dajak.pl
Wszystkie komentarze