Neon
Specjalizujący się w azjatyckim streetfoodzie Neon to jedna z gdyńskich gastronomicznych nowości. Restauracja działa od poniedziałku do soboty od godziny 16, ale na czas Open'era wprowadziła małą zmianę. Właściciele specjalnie na czas festiwalu zmienili godziny otwarcia na 11-17 oraz menu. Od środy do soboty zamiast regularnego menu obowiązywać będzie bufet 'all you can eat' (cena: 28 zł/os). A co przygotuje kuchnia pod kierunkiem finalisty Top Chef Jana Kilańskiego? Z zimnych przekąsek będą m.in. chłodnik z ogórka, wasabi i limonki, bun cha z karkówką, marchewką, mango, miętą i orzechami, słodko-ostre ogórki czy fasolka szparagowa z orzechami, miętą i zielonym curry. A na ciepło będzie można spróbować boczek w koreańskim BBQ, chińskiego bolognese czy tofu w czerwonym curry.
ul. Abrahama 39, czynne w godz. 11-17 (poza festiwalem czynne od godz. 16). Neon na Facebooku.
JAN RUSEK
Wszystkie komentarze