FOT . JAN RUSEK
1 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
Zbigniew WodeckiZbigniew Wodecki/BARTOSZ BAŃKA
2 z 152
Zbigniew Wodecki with Mitch & Mitch
BARTOSZ BAŃKA
3 z 152
Zbigniew Wodecki with Mitch & Mitch
Koncert Sigur Ros na Festiwalu Open'er 2016.FOT . JAN RUSEK
6 z 152
Vince Staples/FOT . JAN RUSEK
15 z 152
Vince Staples/FOT . JAN RUSEK
19 z 152
Vince Staples/FOT . JAN RUSEK
20 z 152
Spotkanie z Dawidem Podsiadło/BARTOSZ BAŃKA
24 z 152
Spotkanie z Dawidem Podsiadło
Spotkanie z Dawidem Podsiało/BARTOSZ BAŃKA
25 z 152
Spotkanie z Dawidem Podsiało
Koncert zespolu ' LCD Soundsystem'/FOT . JAN RUSEK
41 z 152
Koncert zespolu ' LCD Soundsystem '
Koncert zespołu LCD Soundsystem/FOT . JAN RUSEK
45 z 152
Koncert zespołu " LCD Soundsystem "
FOT . JAN RUSEK
49 z 152
Kurt Vile z towarzystwem The Violators
FOT . JAN RUSEK
50 z 152
Kurt Vile z towarzystwem The Violators
FOT . JAN RUSEK
51 z 152
Kurt Vile z towarzystwem The Violators
FOT . JAN RUSEK
52 z 152
Kurt Vile z towarzystwem The Violators
FOT . JAN RUSEK
53 z 152
Kurt Vile z towarzystwem The Violators
BARTOSZ BAŃKA
54 z 152
Zbigniew Wodecki with Mitch & Mitch
FOT . JAN RUSEK
55 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
FOT . JAN RUSEK
56 z 152
Kurt Vile z towarzystwem The Violators
FOT . JAN RUSEK
57 z 152
Kurt Vile z towarzystwem The Violators
FOT . JAN RUSEK
58 z 152
Kurt Vile z towarzystwem The Violators
FOT . JAN RUSEK
59 z 152
Kurt Vile z towarzystwem The Violators
FOT . JAN RUSEK
60 z 152
Kurt Vile z towarzystwem The Violators
BARTOSZ BAŃKA
61 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
BARTOSZ BAŃKA
62 z 152
Na Open'er 2017 ponownie spotkania w newsroomie Co Jest Grane 24
BARTOSZ BAŃKA
63 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
BARTOSZ BAŃKA
64 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
BARTOSZ BAŃKA
65 z 152
W tym roku ponownie na Open'er Festival spotkanie w newsroomie Co Jest Grane 24
Spotkanie z zespołem Rysy/BARTOSZ BAŃKA
66 z 152
Spotkanie z zespołem Rysy
BARTOSZ BAŃKA
67 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
Spotkanie z Zamilską/BARTOSZ BAŃKA
68 z 152
Spotkanie z Zamilską/BARTOSZ BAŃKA
69 z 152
Koncert Agi Brine/BARTOSZ BAŃKA
70 z 152
BARTOSZ BAŃKA
72 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
BARTOSZ BAŃKA
73 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
BARTOSZ BAŃKA
74 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
BARTOSZ BAŃKA
75 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
BARTOSZ BAŃKA
76 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
BARTOSZ BAŃKA
77 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
Koncert Agi Brine/BARTOSZ BAŃKA
79 z 152
BARTOSZ BAŃKA
80 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
BARTOSZ BAŃKA
81 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
BARTOSZ BAŃKA
82 z 152
Strefa gastronomiczna na festiwalu Open'er
BARTOSZ BAŃKA
83 z 152
Na festiwalu można zjeść nawet... sushi. Toko Sushi to restauracja z Redy, specjalizująca się w rolowaniu maków. Na Openerze ma dwa stoiska.
BARTOSZ BAŃKA
84 z 152
Opener 2016. Strefa gastronomiczna na festiwalu
BARTOSZ BAŃKA
85 z 152
Zestaw Kakarigeiko (6 sztuk), czyli futomaki z pieczonym łososiem, serkiem philadelphia, awokado, ogórkiem, i sałatą kosztuje 18 zł. Można zamówić też japońską zupę miso (5 zł) oraz pikantną zupę chili (również 5 zł). W ofercie jest też sushi wegetariańskie z serkiem, tykwą, awokado, ogórkiem i sałatą - 6 sztuk za 15 zł.
BARTOSZ BAŃKA
86 z 152
Frytki belgijskie podawane są z domowymi sosami: m.in. andaluzyjskim, alpejskim, jalapeno, czosnkowym i serowym. Porcja małych frytek (200 gramów) kosztuje 10 zł, a dużych (400 gramów) 16 zł.
BARTOSZ BAŃKA
87 z 152
Strefa gastronomiczna na festiwalu Open'er
BARTOSZ BAŃKA
88 z 152
Ogromnym powodzeniem cieszy się stoisko Falafel Bejfut z Warszawy, wegańskiej restauracji serwującej kanapki z kotlecikami z ciecierzycy i bobu z pietruszką, kolendrą, miętą, rzodkiewką, pomidorem, rzepą, pepperoni, jalapeño, granatem, grillowanym bakłażanem i hummusem.
BARTOSZ BAŃKA
89 z 152
Ceny falafela to od 14 do 24 zł.
- Po prostu przepyszne, zupełnie nowe odkrycie gastronomiczne - cieszy się Bartek, który spróbował falafela z owocem granatu.
BARTOSZ BAŃKA
90 z 152
Strefa gastronomiczna na festiwalu Open'er
BARTOSZ BAŃKA
91 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
BARTOSZ BAŃKA
92 z 152
- Każdy wybiera sobie jeden składnik, mieszamy je na oczach klienta i zamrażamy, w ten sposób powstają rolki podawane w kubeczku - zachęca Kuba Ossowski, współwłaściciel. - Takie lody można spotkać w Tajlandii na każdym rogu. Mieszamy smaki takie jak świeża truskawka, jagoda, ciastka oreo, nutella i łączymy je ze śmietankowym mlekiem. Takie lody kosztują 15 zł.
BARTOSZ BAŃKA
93 z 152
Ogromną popularnością cieszy się stoisko Ice Rolls, specjalizujące się w serwowaniu tajskich lodów. Na co dzień stacjonują w Sopocie, tuż przy lokalu Czarna Perła na plaży.
BARTOSZ BAŃKA
94 z 152
Jednym z wegańskim food trucków jest Chwast Food z Warszawy. Sprzedają burgery z kotletami z kaszy jaglanej, z buraka oraz z cieciorki. Do wyboru jest bułka (oprócz klasycznej może być pełnoziarnista lub bezglutenowa) oraz sosy: chrzanowy, musztardowy, hummus, pomidorowy. Ceny od 18 do 20 zł.
BARTOSZ BAŃKA
95 z 152
W tym roku na Openerze z pewnością nie będą głodować weganie i wegetarianie. W większości miejsc jest dla nich specjalne menu, przyjechało też sporo samochodów, specjalizujących się typowo w kuchni bezmięsnej.
BARTOSZ BAŃKA
96 z 152
Tegoroczna strefa gastronomiczna podczas festiwalu Opener 2016 to około stu food trucków i niewielkich punktów gastronomicznych, rozmieszczonych w kilku lokalizacjach. Wybór jest spory, bo znajdą tu coś dla siebie zarówno amatorzy dań mięsnych, wegetariańskich, jak i osoby, które mają ochotę spróbować czegoś nowego.
Spotkanie z zespołem Joga/BARTOSZ BAŃKA
97 z 152
Spotkanie z zespołem Joga
Spotkanie z zespołem Divines/BARTOSZ BAŃKA
98 z 152
Spotkanie z zespołem Divines
Spotkanie z zespołem Divines/BARTOSZ BAŃKA
100 z 152
Spotkanie z zespołem Divines
BARTOSZ BAŃKA
102 z 152
Zbigniew Wodecki with Mitch & Mitch
FOT . JAN RUSEK
103 z 152
FOT . JAN RUSEK
104 z 152
FOT . JAN RUSEK
105 z 152
FOT . JAN RUSEK
106 z 152
FOT . JAN RUSEK
107 z 152
FOT . JAN RUSEK
108 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
FOT . JAN RUSEK
109 z 152
FOT . JAN RUSEK
110 z 152
FOT . JAN RUSEK
111 z 152
FOT . JAN RUSEK
112 z 152
FOT . JAN RUSEK
113 z 152
FOT . JAN RUSEK
114 z 152
FOT . JAN RUSEK
115 z 152
FOT . JAN RUSEK
116 z 152
FOT . JAN RUSEK
117 z 152
FOT . JAN RUSEK
118 z 152
FOT . JAN RUSEK
119 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
FOT . JAN RUSEK
120 z 152
FOT . JAN RUSEK
121 z 152
FOT . JAN RUSEK
122 z 152
FOT . JAN RUSEK
123 z 152
FOT . JAN RUSEK
124 z 152
FOT . JAN RUSEK
125 z 152
FOT . JAN RUSEK
126 z 152
FOT . JAN RUSEK
127 z 152
BARTOSZ BAŃKA
128 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
BARTOSZ BAŃKA
129 z 152
Open'er Festival. Zbigniew Wodecki i Mitch & Mitch
BARTOSZ BAŃKA
130 z 152
Open'er Festival. Zbigniew Wodecki i Mitch & Mitch
BARTOSZ BAŃKA
131 z 152
Chochla to punkt gastronomiczny nowego lokalu w Gdańsku, który specjalizuje się w przygotowywaniu zup. Do wyboru jest np. krem hawajski z marchwi, ananasa i kokosa, krem z pomidorów "Zarumieniony Pomidor" czy też zupa z mięsem mielonym, papryczką chili i papryką. Za porcję 460 ml płacimy od 16 do 22 zł. Na upał z kolei warto polecić orzeźwiającą zupę z truskawek i arbuzów - 10 zł.
BARTOSZ BAŃKA
132 z 152
Zbigniew Wodecki i Mitch & Mitch
BARTOSZ BAŃKA
133 z 152
Zbigniew Wodecki i Mitch & Mitch
BARTOSZ BAŃKA
134 z 152
Do Gdyni przyjechał też Pizza Truck z Łodzi. Chłopaki podają pizzę pieczoną w glinianym piecu, opalanym drewnem. Do wyboru m. in. margherita (20 zł), pizza z szynką (30 zł), pizza z kozim serem (32 zł).
BARTOSZ BAŃKA
135 z 152
Zbigniew Wodecki i Mitch & Mitch
BARTOSZ BAŃKA
136 z 152
Zbigniew Wodecki i Mitch & Mitch
BARTOSZ BAŃKA
137 z 152
Panczobus specjalizuje się autorskiej kuchni meksykańskiej. Burrito z wołowiną po meksykańsku salsą mango, kolendrą, ranchera chipotle, czarną fasolą, kwaśną śmietaną, sałatą i limonkowym ryżem kosztuje 25 zł.
BARTOSZ BAŃKA
138 z 152
Zbigniew Wodecki i Mitch & Mitch
BARTOSZ BAŃKA
139 z 152
Open'er Festival. Zbigniew Wodecki i Mitch & Mitch
BARTOSZ BAŃKA
140 z 152
Zbigniew Wodecki i Mitch & Mitch
BARTOSZ BAŃKA
141 z 152
Pan Szama podaje dania z mięsa, warzyw, z dodatkiem ryżu i sałatki colesław. Najpierw wybieramy bazę, czyli np. mięso z indyka, wołowinę lub kotleciki z warzyw. Do tego mamy kilka kompozycji: m.in. BBQ z wędzoną papryką, meksykańską z kolendrą i chili, sojowo-imbirową z masłem orzechowym. Cena to 15 zł.
BARTOSZ BAŃKA
142 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
BARTOSZ BAŃKA
143 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
BARTOSZ BAŃKA
144 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
BARTOSZ BAŃKA
145 z 152
Opener 2016. Trzeci dzień festiwalu
BARTOSZ BAŃKA
146 z 152
Zbigniew Wodecki i Mitch & Mitch
BARTOSZ BAŃKA
147 z 152
Zbigniew Wodecki i Mitch & Mitch
Mitch & Mitch /BARTOSZ BAŃKA
149 z 152
Zbigniew Wodecki i Mitch & Mitch
BARTOSZ BAŃKA
150 z 152
Zbigniew Wodecki i Mitch & Mitch
BARTOSZ BAŃKA
151 z 152
Zbigniew Wodecki i Mitch & Mitch
BARTOSZ BAŃKA
152 z 152
Zbigniew Wodecki with Mitch & Mitch
Wszystkie komentarze