Restaurant Week, 3-17 kwietnia
345 restauracji w 12 regionach Polski, ponad 30 miast w tym, po raz kolejny, Trójmiasto. Restaurant Week to wydarzenie, które trwale zapisało się w kalendarzu gastronomicznych imprez w kraju i stale się rozwija. Trwa 14 dni i w tym czasie, w biorących udział w wydarzeniu restauracjach, można spróbować skonstruowanego specjalnie trzydaniowego menu w stałej cenie 49 zł.
W wiosennej edycji Restaurant Week 27 restauracji: 13 z Gdańska, cztery z Sopotu i dziesięć z Gdyni. Wśród znanych i lubianych restauracji są Papieroovka Cider Garden, Rada Miasta Food & Wine, Sztuczka Bistro, Osteria Fino, Fedde Bistro czy Cozzi Ristorante oraz kilka nowości, m.in. Aioli inspired by Gdańsk, Klatka B, Oberża 86, Północ Południe czy Willa Eva.
3-17 kwietnia, Trójmiasto
Wszystkie komentarze