Fot . Bartosz Bańka / Agencja Wyborcza.pl
I Pazzi
Lokal założyło dwóch Polaków i dwóch Włochów. Można tu zjeść dania klasycznej kuchni włoskiej z różnych regionów kraju, w tym również pizzę. W menu jest m.in. autorska pizza I Pazzi podawana z długodojrzewającą polędwicą wołową, pomidorkami cherry, rukolą i serem grana padano. Pizza przygotowywana jest według oryginalnej, neapolitańskiej receptury.
Coś dla siebie znajdą tutaj także weganie. W menu są cztery pizze wegańskie a wśród nich m.in. Zeta z ziemniakami, wegańską mozzarellą, roślinną kiełbasą, ziemniakami, cebulą, oliwkami i oregano, The Dog wegańską mozzarellą i tofu czy Fresca z wegańską mozzarellą, roślinną kiełbaską, rukolą i pomidorkami cherry.
Gdańsk, ul. Garncarska 4/6
Wszystkie komentarze