Narodowe Święto Niepodległości 2019. Dwa wieczory z kuchnią polską
Paradzie Niepodległości w Gdańsku towarzyszą dwa wieczory z kuchnią polską. W 27 gdańskich restauracjach oznaczonych flagą będzie można spróbować dań przygotowanych specjalnie na te dwa wieczory przez szefów kuchni. Królować będą dania kuchni polskiej: bigos, pierogi z twarogiem ze Strzałkowa, gęś podawana na różne sposoby, flaki, dania z dynią czy staropolski żurek.
Udział w akcji biorą: Bar Pod Rybą (ul. Piwna 61/63), Bistro Nova Pierogova (ul. Szafarnia 6), Hotel Bartan (ul. Turystyczna 9A Sobieszewo), Bingsu Cafe Gdańsk (ul. Ogarna 124), Brovarnia Gdańsk (ul. Szafarnia 9), Central Hotel Gdańsk (PG4 Browar), Restauracja Fellini (Targ Rybny 6), Restauracja Filharmonia (ul. Ołowianka 1), Restauracja Hotel Gdańsk (ul. Szafarnia 9), Restauracja Grand Cru Hotel GrandCru (ul. Rycerska 11-12), Restauracja Harmonia (ul. Łąkowa 1/2), Restauracja Korona (ul. Chmielna 72/4), Restauracja Lobster (aleja Grunwaldzka 472 Olivia Gate B), Restauracja Mon Balzac (ul. Piwna 36/39), Multitap Cathead (ul. Powroźnicza 19/20), No To Cyk (ul. Chlebnicka 2), Restauracja - Pierogarnia u Dzika (ul. Piwna 59/60), Restauracja Panorama (ul. Wały Piastowskie 1), Restauracja Rękawiczka (ul. Długa 84/85), San Marco Ristorante Pizzeria (ul. Długa 4), Restauracja Senso Hotel Scandic (ul. Podwale Grodzkie 9), Restauracji Sosnowa Ośrodek Wypoczynkowy Bursztyn (ul. Falowa 8 Sobieszewo), Restauracja Szafarnia 10 (ul. Szafarnia 10), Restauracja Tawerna (ul. Powroźnicza 19/20), Tawerna Mestwin (ul. Straganiarska 20), Time Out (ul. Piwna 3/4), Restauracja Winne Grono (ul. M. Kopernika 17 a).
10-11 listopada, Gdańsk
Wszystkie komentarze