Fino
Jacek Koprowski walentynkowe menu przygotował także w Fino w Gdańsku. Siedmiodaniowa kolacja w gdańskiej restauracji inspirowana jest pięknymi i romantycznymi dziełami sztuki.
"Narodziny Wenus" to danie z ostrygą, wodą morską, nacią selera i pomarańczą. "Trzy gracje" to wołowina z pstrągiem i boczniakiem, "Jowisz i Io" to raki, bisque (kremowa, słona zupa może być zrobiona z raka, homara, langustynek, kraba lub krewetek) i foie gras. "Czerwonym tangiem" jest danie składające się z ośmiornicy, papryki, reszlizo, cytrusów i aioli, "Pocałunkiem" są cytrusy, "Narcyz i Echo" to gołąb z burakiem i chowderem z jeżynami. Kolację zakończy "Wenus z lustrem" czyli mięta i limonka.
Koszt kolacji to 169 zł od osoby.
Fino, Gdańsk, ul. Grząska 1
Wszystkie komentarze