Komentarze
taaaaa... i znowu bar przystań, smażalnia otłuszczonych mrożonek...
już oceniałe(a)ś
0
0
Bulaj!!!? już raczej do Bukowiny pojadę na dorsza. Dwa razy tam byłem i wystaczy bulaj-srulaj.
już oceniałe(a)ś
0
0
Nie chcę marudzić, nie jestem też turysta knajpianym, ale karczma "Irena" w tym zestawie to chyba przesada. Wnętrze przeładowane, właściwie bez smaku, a dania jak się trafi, barszcz czerwony z prefabrykatów (czy na Pomorzu ktoś umie kisić barszcz?), albo nad miarę przesolona i przefajnowana kapusta - a są to wyroby raczej proste, z tym, że mogą być pyszne. Coś ten ranking nie za bardzo.
już oceniałe(a)ś
0
0
Nie wiem skąd Bulaj się bierze w tych rankingach. Jestem sopocianką. W Bulaju bylam trzy razy i za każdym razem wielkie rozczarowanie. Do dziś pamiętam chłodnik bez żadnego smaku (kucharz po prostu posolił jogurt i wrzucił dodatki), oraz polędwiczki z dorsza ewidentnie nieświeże i wczesniej mrożone. Mam konto na Gastronautach i recenzje Bulaju były jedynymi, których nie udało mi się nigdy dodać. Przypadek? Nie sądzę...
już oceniałe(a)ś
0
0
bulaj się wyróżnia. Mogę podać listę gdzie NIE chodzić : L'Entre Ville - przerost formy nad treścią - za taką kasę zjem w co najmniej 10 miejscach znacznie lepiej i więcej, Crudo na Monciaku - jak ktoś chce wydać 90-100 zł na kawałek mięcha (stek) to niech tam łazi, ceny pod warszawkę a steki przeciętne - z reguły pusty kiedy obok jest pełno.
już oceniałe(a)ś
0
0
samo juz powolywanie sie na Tripadwisor dyskwalifikuje te liste. Uzytkownicy Tripadwisor nie sa ani znawcami kuchni, ani gastronomii. Nie sa smakoszami ani nawet kucharzami. Nie znaja sie na kuchni, nie sa specjalistami. Do tego, jak pokolenie wychowane na burgerach i pizza moze oceniac kucharzy, gastronomie i sztuke jedzenia? Ich osobiste uczucia i sentymenty sa bezwartosciowe. Wielokrotnie sprawdzilem ze najwyzej oceniane restauracje w Tripadwisor w rzeczywistosci nie sa dobre, a dobre sa ukryte gdzies ponizej. Nie posluguje sie juz wiec Tripadwisor dla wyboru restauracji w jakims nieznanym mi miescie, jest on bezuzyteczny. Ocena, krytyka restauracji, gastronomii, to jest zawod. Wiarygodnym jest jedynie Michelin ktory zatrudnia zawodowych inspektorow ktorzy wiedza co pisza i o czym. Outsiderem sa przewodniki Lonely planet - czasem ich rekomendacje sa na prawde dobre, zwlaszcza w Azji.
@arturpio o tak lonely planet sie sprawdza, jedyny problem , czasem lokali juz nie ma.
już oceniałe(a)ś
0
0
A gdzie Sampre? Świetny szef kuchni … doskonałe jedzenie.
już oceniałe(a)ś
0
0
Na jakiej podstawie ten ranking? Na podstaiw wpisow w internecie? Nie kumam o co chodzi...
już oceniałe(a)ś
0
0