Fot. Renata Dąbrowska / Agencja Wyborcza.pl
Czerwony Piec
To niewielki lokal z wielkim sercem do włoskiej pizzy wypiekanej w tradycyjnym piecu opalanym drewnem. Lokal cieszy się dużą popularnością wśród mieszkańców i odwiedzających Gdynię turystów. Można tu zjeść szybko i smacznie, a w karcie jest 14 propozycji pizz, przez co wybór jest łatwiejszy. Jest klasyka jak margherita i pepperoni, jest kilka rodzajów pizz wegetariańskich (m.in. mozzarellą, gorgonzolą, gruszką i orzechami włoskimi czy z serem kozim, szpinakiem i pieczarkami), są też włoskie placki podane w mniej oczywisty sposób, jak np. Kostaryka z krewetkami, palonym masłem i świeżym kokosem, czy Bresaola z dojrzewającą polędwicą wołową Bresaola. W menu dostępne są również foccacie (z oliwkami i gorgonzolą, serem grana padano, oregano i solą i z oliwą, suszonymi pomidorami i szynką parmeńską), sałatki, panini w kilku wariantach oraz hummus.
Czerwony Piec, ul. Starowiejska 40, czynne od godz. 11
Wszystkie komentarze