Guga Sweet & Spicy
Guga Sweet & Spicy to miejsce dla tych, którzy lubią smacznie i zdrowo zjeść bez rezygnowania z przyjemności jedzenia. - Guga Sweet i Guga Spicy powstały z przyjaźni czwórki amatorów dobrej kuchni. Oraz z miłości do karmienia i gotowania. Podajemy to, co sami lubimy jeść: słodkości bez białego cukru i białej mąki oraz azjatyckie frykasy. Jesteśmy eko: jeśli kawa, to w ekokubku. Jeśli herbata, to bio. Koktajl - tak, ale bez plastikowej słomki. Nawet wina mamy organiczne. Lubimy dzieci, psy i nasze latte na owsianym mleku - mówi Beata Sadowska, współwłaścicielka Guga, dziennikarka i prezenterka.
W części "sweet" spróbować można wyśmienitych ciast przygotowanych bez dodatku cukru i białej mąki, np. tarty snickers na daktylowym spodzie, wegańskiego brownie czy deserków chia. Natomiast w części "spicy" króluje kuchnia azjatycka. Menu jest krótkie ale treściwe: są spring rolls z tofu i warzywami, jest słodko-kwaśna zupa tom kha na mleku kokosowym z trawą cytrynową, pananga curry z tajską bazylią, tofu i orzeszkami ziemnymi, tajski makaron z woka czy słodko-kwaśne tofu.
Gdańsk, ul. Stara Stocznia 2/10
BARTOSZ BAŃKA
Wszystkie komentarze