Klatka B
W Restauran Weeku debiutuje także Klatka B, restauracja specjalizująca się w kiszonkach i daniach kuchni lokalnej z oryginalnym twistem. W menu wegetariańskim na przystawkę są trzy miseczki z zagrodowym serem wędzonym, kimczi z wędzoną papryką i popcornem z wędzoną solą i na danie główne zjemy kulki z zagrodowego sera, pomorską ricottę z wędzoną solą, ser pieczony z salsą verde z kwietniowych ziół, sosem z kiszonego chilli z miodem i pieczywem.
W menu mięsnym na przystawkę są trzy miseczki: z wędzonym schabem, pomorskim kimczi i popcornem z wędzoną solą a na danie główne jest pastrami, żeberka w przyprawach do basturmy, wędzona szarpanina wieprzowa do tego relisz z cebuli z makiem i rodzynkami, sos bbq z wędzonych śliwek, majo z kwietniowymi ziołami oraz kiszonki. Na deser w obu wersjach zjemy pudding chałkowy z orzechami i karmelowym popcornem.
Gdańsk, ul. Świętojańska 43/44
Wszystkie komentarze