Słona Woda, Sopot, ul. Jana Kilińskiego 11A
Sopocka restauracja w hotelu Testa znajduje się 50 metrów od plaży. Nic więc dziwnego, że proponowane przez lokal menu w ramach Fine Dining Week w obu wersjach opiera się na mięsie i owocach morza. W pierwszym zestawie są ceviche z przegrzebek marynowane w soku z rokitnika z świeżo tartym chrzanem, grasica z tymiankiem i konfiturą z cebuli, bisque z raków z dodatkiem sandacza z chipsem ze skóry i olejem estragonowym, comber z jelenia z puree borowikowym, palonym masłem i śliwkami z ginem a na deser - creme brulee ze słonym karmelem i gruszkami w syropie winnym.
Z kolei w drugim secie menu będzie można zjeść tatar z pasternaku z żółtkiem, żelem z kiszonego ogórka i z grzybami, kałamarnicę Humboldta z pieczonym selerem, maślaną emulsją i dynią, cappucino z kalafiora z pianą z palonego masła i wędzonym pstrągiem, halibuta z cukinią, kaszą jaglaną i kremem tymiankowym a na deser - ryż z jabłkiem i cynamonem.
Rezerwacja na finediningweek.pl
Wszystkie komentarze